Прво место на натпреварот за најдобар есеј
Регионални натпревари на Средни Стручни Училишта
Одржан националниот крос
Второ место за Тамара Венкова на натпреварот во спелување
Отворен 33 Државен натпревар на средните електротехнички, машински и сообракајни училишта
Освоено четврто место на меѓународниот натпревар Балкан Јуниор
 

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ИЗДАВАЊЕ БИФЕ

Врз 0снова на член 17 став 1 , член 28 и член 32 од Законот за јавни набавки како и вр основа на член 9 и член 23 став 3 од  Правилникот за услови и начини за давање на користење ствари во сопственост на општина Кочани , Комисијата за давање на користење на ствари во сопственост на СОУ “Гошо Викентиев ’. објавува

ЈАВЕН ОГЛАС

За давање на користење (закуп)  на деловна просторија (бифе) со надоместок

1. Давање на користење на деловна просторија со надоместок . сопственост на СОУ “ Гошо Викентиев “- Кочани со површина од 85 м2 , за период од една година

2. Почетната цена, условите за учество на јавното надавање, ркот за доставување на пријавите, спроведувањето на јавното надавање се дефинирани во тендерската документација, која може да се подигне од архивата на СОУ “Гошо Викентиев “ – Кочани

3. Огласот трае до 27.08.2015

Комисија за спроведување на постапка за давање на користење на ствари во сопственост на СОУ “ Гошо Викентиев “-Кочани

Прво место на натпреварот за најдобар есеј

Во организација на Мировниот корпус на САД а во соработка со ELTAM( Асоцијација на наставниците по англиски јазик на Македонија ) беше организиран натпревар за најдобар есеј на ангиски јазик на тема “ Влијанието и важноста на  социјалните медиуми врз нашите животи “. Од пристигнати 129 есеи нашиот ученик Филип Војновски од втора година , го освои првото место .  Наградите на учениците им беа врачени на специјалниот прием кој по овој повод гоорганизира амбасадорот на САД во Македонија  Џес.Л.Бејли.

10406644 1592301984360872 6326400101406215090 n 300x205 Прво место на натпреварот за најдобар есеј

Регионални натпревари на Средни Стручни Училишта

На 28.03.2015 сабота во СОУ “Наце Буѓони“ во Куманово беа одржани регионалните натпревари по струки на средните стручни училишта на кои учество земаа и нашите ученици : Никола Илиев -Електротехничар енергетичар, Методи Наков- Електротехничар за компјутерска техника и автоматика, Мики Јовановски- Техничар за компјутерско управување и Мартин Наков – Машинско енергетски техничар.
Истите успешно го претставија нашето училиште и се пласираа за државниот натпревар кој на 08.05.2015 ќе се одржи во Прилеп. Им посакуваме многу успех и понатаму

drzavni 300x169 Регионални натпревари на Средни Стручни Училишта

Наноматеријали-материјали на иднината

Во саботата на 28.03.2015 во просториите на Технолошко-Металуршки факултет беше одржан третиот по ред натпревар “Наноматеријали-материјали на иднината“ во организација на истиот факултет а под покровителство на Министерот за образование и наука. На истиот нашето училиште беше претставено со три тима, секој по двајца ученика и тоа :

  • Филип Војновски и Христијан Манасијев од II E3 со темата  “Графен “
  • Кристијан Крстев и Благица Николова од III E3 со темата “Наносензори “
  • Лозенка Георгиева и Давид Мицевски од IV E3  со  темата “Наножици“

Подготовки за МАССУМ 2015

nov spot

  Под менторство на професор Влатко Атанасов учениците од нашето училиште вредно се подготвуваат за престојните натпревар за МАССУМ . Во тек е снимање видео реклама на тема “Екологија и одржлив развој”  со која ќе се натпреваруваме во категорија најдобро видео.

Најдобар постер -МАССУМ 2015

najdobar poster

На натпреварот за НАЈДОБАР ПОСТЕР НА МАССУМ 2015 ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ, организиран од УСАИД ЈЕС Мрежа, постерот изработен од ученикот Иван Стоилов, 1Е3 клас, под менторство на проф. Игор Голубов го освои третото место, во конкуренција на постери од 31 средно училиште.