Крводарителска акција

Во рамките на програмата на ОО на „Црвен Крст“ Кочани, се одржа крводарителска акција во СОУ „Гошо Викентиев“ каде средношколците имаа можност за прв пат да подарат крв и да спасат живот.

Беа собрани над 20 единици крв, што значи дека крводарителската акција е оценета како успешна.

 

Add Comment RegisterНапишете коментар