Ликовен конкурс

По повод 1-ви април, денот на шегата, М.О „Авангарда“ спроведува ликовен конкурс за сите ученици од „Гошо Викентиев“ од прва до четврта година. Уметниците имаат за задача да цртаат на тема поврзана со денот на шегата, односно маски, костими или слично. Добиените ликовни творби ќе бидат изложени, а онаа што ќе биде изберена за најдобра-добива награда. Се разбира, најдобрата творба ќе влезе и во младинскиот весник „Авангарда 3“. Рокот за доставување на творбите е до 25 Март, кај Бојана Китанова.

Om34OE3 Ликовен конкурс

Add Comment RegisterНапишете коментар