Пуштен во употреба кабинет по роботика

Со донација на Ротари клубот -Кочани-Виница , деновиве во нашето училиште беше пуштен во употреба кабинет по роботика. Донацијата се состои од четири сета на EV3 Mindstorm лего комплети преку кои учениците ќе можат да се запознаат со практично решавање на проблеми од праксата и истовремено да ја развиваат својата креативност и критичко размислување.Кабинетот ќе можат да го користат и учениците од основните училишта. Веќе од септември почнуваат подготовки за претстојните FIRST  LEGO LEAGUЕ меѓународен натпревар кој се одржува во Словенија.

robo1 300x169 Пуштен во употреба кабинет по роботика robo2 300x225 Пуштен во употреба кабинет по роботика robo3 300x225 Пуштен во употреба кабинет по роботика robo4 300x169 Пуштен во употреба кабинет по роботика

Add Comment RegisterНапишете коментар