Машински техничар

masinska Машински техничар

Струката за машински техничар опфаќа четиригодишно образование. Во текот на тие четири години, учениците кои ја следат таа настава ќе имаат можност да ја изучуваат конструкцијата и изработка на разни машински елементи и делови, изведба на разни апарати и уреди,конструкција на рачен алат .
Во нашето училиште има можност да сe образуваат 34 ученици,1 паралелка, за да бидат тие примени треба да имаат 45 поени минимум.

 

Add Comment RegisterНапишете коментар