СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ - КОЧАНИ

СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ - КОЧАНИ

ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА НАШАТА ВЕБ СТРАНА.

ЗА УЧИЛИШТЕТО

информации за училиштето
Историја на училиштето
СОУ „Гошо Викентиев“ – Кочани е основано со одлука на Народниот одбор на Кочани од 5-ти декември 1959 година како индустриско училиште со практична обука.
Младинска организација
Најдобро обележје на училиштето е Младинската организација „Авангарда“ која активно работи и реди успеси веќе десетина години.
Настава во училиштето
Наставата во училиштето се изведува во три струки (електротехничка,машинска и сообраќајна) во 39 паралелки со 11 (три и четиригодишни) профили .
Голем успех на нашето училиште на MOS натпреварите
Голем успех на нашето училиште на MOS натпреварите
Под меторство на професорката по информатика Павлина Атанасова нашите ученици...
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Пуштен во употреба кабинет по роботика
Пуштен во употреба кабинет по роботика
Со донација на Ротари клубот -Кочани-Виница , деновиве во нашето...
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Ден на Европа
Ден на Европа
МО „Авангарда“ и оваа година зема учество во традиционалното одбележување...
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Успеси на XXXVI Државни стручни натпревари
Успеси на XXXVI Државни стручни натпревари
Успешни бевме и на овогодинешните XXXVI Државни стручни натпревари кои...
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
5-та Ротари конференција.
5-та Ротари конференција.
Група ученици од нашето училиште учествуваа во овогодинешната 5-та ротари...
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Ликовен конкурс
Ликовен конкурс
По повод 1-ви април, денот на шегата, М.О „Авангарда“ спроведува...
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ТРИ ПОСЛЕДНО ОБЈАВЕНО СТАТИИ
Голем успех на нашето училиште на MOS натпреварите
Голем успех на нашето училиште на MOS натпреварите
Под меторство на професорката по информатика Павлина Атанасова нашите ученици...
Прочитај повеќе
Пуштен во употреба кабинет по роботика
Пуштен во употреба кабинет по роботика
Со донација на Ротари клубот -Кочани-Виница , деновиве во нашето...
Прочитај повеќе
Ден на Европа
Ден на Европа
МО „Авангарда“ и оваа година зема учество во традиционалното одбележување...
Прочитај повеќе

МАССУМ 2017

Младинска Асоцијација на Средните Стручни училишта во Македонија (МАССУМ), официјално …